Recept voor een heerlijke zomer! (deel 2)

Ons recept voor een heerlijke zomer bracht veel reacties op gang! We doen er in deze blog nog een schepje bovenop. We hebben je in de vorige blog laten zien hoe je op een leuke manier Zeeuws Vlaanderen kunt verkennen. In deze blog geven we je een paar tips, wat je absoluut niet mag missen!


Zeeuws Vlaanderen is een landje apart en dat zie je terug in het landschap en de dorpjes. Dorpjes hebben we genoeg, en eigenlijk moet je ze allemaal gezien hebben. Maar we sommen je er een paar op.


Groede

Groede is een bijzonder dorpje met karakteristieken van vele eeuwen terug. Tijdens de tweede wereldoorlog was Groede een Rode Kruis dorp, wat inhield dat daar niet gevochten werd, maar de gewonden behandeld werden.

In het Slijkstraatje zijn een aantal woningen zodanig omgebouwd, dat je de historie er kunt ruiken en voelen. Er zijn diverse ambachten te zien en bij de bakker worden er nog Groese paptaarten verkocht. Deze lekkernij werd eeuwen geleden door de landeigenaren aan de boeren gegeven als ze hun pacht kwamen betalen.

Een bijzonder dorp met veel historie.


Cadzand

Cadzand-Bad is een badplaats waar recent nogal veel vernieuwingen hebben plaats gevonden. Het haventje en de nieuwe appartementsgebouwen zijn daar een voorbeeld van. Naast dat je er heerlijk aan het strand kunt liggen, zijn er ook op loopafstand strandpaviljoens zodat je bij een dagje strand niet zonder zit. Ben je geen strandligger? Als je over de dijk rijdt met een van onze funvoertuigen, kun je heerlijk uitkijken over zee en de langsvarende scheepvaart goed zien. Ook landinwaarts heb je een wijds uitzicht.

Daarnaast ligt het Zwingebied heel dicht aan Cadzand-Bad vast. Een prachtig natuurgebied, waar je niet met de auto in mag. Wel met de fiets of lopend. Of onze funvoertuigen.


Sluis

Sluis is een vestingstadje waarvan de wallen voor een deel bewaard zijn gebleven. Daar kun je over wandelen wat je weer een ander beeld geeft.

Naast de bewaard gebleven oude gebouwen, zoals het Belfort, is er genoeg te doen voor de niet culturele dagtripper. In Sluis kun je namelijk heerlijk winkelen in de vele winkels. Ben je het winkelen zat, dan strijk je neer op een van de vele terrassen voor een kopje koffie, lunch of diner.


Breskens

Breskens is van oudsher het vissersdorp van Zeeuws Vlaanderen. Vroeger voeren enorme vloten uit om verse vis te vangen in de Noordzee. Inmiddels is de vloot wat gekrompen, maar nog steeds kun je er vissersboten aan de kade zien. In het Visserij museum vind je de geschiedenis van de visvangst en alles wat erbij komt kijken. Ook hier kun je bovenop de dijk fietsen, wandelen of gebruik maken met onze funvoertuigen. Met de auto gaat dat alleen op de Panoramaweg. Het uitzicht over de Westerschelde en de Noordzee is bijzonder.


Wil jij met een van onze funvoertuigen op stap en een of meerdere dorpen bezoeken? Vraag ons bij de reservering al om de mogelijkheden die wij je kunnen bieden.

17 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven