Nieuwe wegen

In een keer veranderde de wereld zoals we die kennen. Het COVID-19 virus heeft heel wat gevolgen voor de wereld waarin we leven. Er moesten beslissingen genomen worden, die noodzakelijk zijn om verspreiding van het virus in te dammen. De gezondheidszorg en ziekenhuizen zijn overbelast, andere bedrijven moesten hun deuren sluiten. De uitjes, evenementen en activiteiten die voor Zeeuwse Evenementen werden afgelast. Eerst voor een korte periode, later ook de afspraken die verderop in de maanden gepland stonden. De agenda werd leeg.

Onwerkelijk

In eerste instantie was het heel onwerkelijk. De evenementen die je al jaren doet, gingen ineens niet meer door. Dat is heel raar. De Matheus Passion in Aardenburg was altijd één van de eerste grotere evenementen die we verzorgden, maar die kon niet doorgaan. Dat geeft een heel raar gevoel. Voor mij, maar ook voor de vaste groep met medewerkers waar ik mee werk. Overigens zijn de maatregelen die getroffen zijn terecht, maar het geeft een rare uitwerking op je bedrijf.

We waren de foodtruck aan het oppimpen en klaarmaken voor het aankomende seizoen. Van langzaamaan opstarten gingen we naar…………. helemaal niets. Alsof er een bom inslaat en nadat de dampen zijn opgetrokken een leeg landschap achterlaat.

Positiviteit

Daar sta je of zit je dan. Even te turen in de verte en je af te vragen hoe je nu verder moet. Geen evenementen betekent geen inkomsten. Gelukkig bezit ik een hoop positiviteit en met hulp van een paar mensen hebben we snel een plan gemaakt. Ik heb de mogelijkheden om eten te bezorgen dus heb ik die mogelijkheid ook aangegrepen. Met mijn fascinatie voor reizen en buitenlandse gerechten kan ik iets anders aanbieden dan de kaart die een restaurant heeft. Ik heb ook echt de mogelijkheid om te vernieuwen, om iedereen een culinaire buitenlandse ervaring te geven, gewoon bij hen thuis.

Als snel had ik de gerechten bedacht en uitgewerkt, gecommuniceerd via social media en kwam het langzaamaan op gang. De reacties zijn geweldig leuk!

Inmiddels heeft de overheid ook duidelijk gemaakt wat wel en niet kan. Met die regels hebben we dan ook gekeken wat er WEL kan. Een uitje met het gezin met een citymobiel kan wel. Als koppel een toertje doen met een solex kan wel, met een grote groep niet. Hetzelfde geldt voor alle andere funvoertuigen die we kunnen verhuren. Nu het mooier weer wordt, het vakantie is, willen we weer naar buiten en voor sommigen met een kleine tuin of balkon, kan dit een leuk uitje zijn.

Website

Achter de schermen werd er al druk gewerkt aan een nieuwe website. Ook daar is de focus nu naar uit gegaan. BBQ pakketten konden we al leveren, maar nu hebben we ze standaard in de webshop staan. Daarbij zullen er ook allerlei zaken rondom BBQen te koop of te huur in de webshop komen te staan. We zijn er druk mee om mooie en bijzondere producten toe te voegen aan de webshop. Binnenkort kunnen we daar meer over vertellen.

Bij de pakken neer zitten is niet mijn stijl. Dus hebben we vliegensvlug het aanbod aangepast naar wat wel kon. De wereld verandert en bijna iedereen verandert mee. Laten we vooral onze focus houden op wat de mogelijkheden zijn en niet kijken naar de onmogelijkheden. We blijven positief. De resultaten van de (tijdelijke) koerswijziging zijn er. Dat geeft me vertrouwen in de toekomst. Schouders eronder en doorgaan.


23 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven