Dikke pluim voor de Nederlandse horeca
- msindependentva
- 19 feb 2021
- 4 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 3 nov 2021
Normaal gezien zijn we van de verre reizen en de zonnige oorden. Deze vakantie was het niet mogelijk om verre reizen te maken en eigenlijk is het zelfs niet mogelijk naar het buitenland te gaan. Maar we wilden toch op vakantie, dus afgelopen oktober is er een camper gekocht. Deze hebben we naar onze smaak ingericht en zodoende zijn we er 23 januari 2021 mee vertrokken. Onze rondreis door Nederland.
Zoals we allen weten zitten we nog in een lockdown waar winkels, horeca, musea etc. dicht zijn. Zoals velen zeggen er kan nietsā¦.. Nou dat is niet helemaal waar. Er kan veel, als je maar creatief bent en je eigen gedachten erover aanpast.
Onze trip is via Dordrecht, Rotterdam, Zaandam, Medemblik, Alkmaar, Sneek, Lauwersoog, Schiermonnikoog, Borger, Giethoorn, Oosterhout gegaan. Kortom in twee weken tijd hebben we toch zoān 1500 km getoerd door ons eigen Nederland.
Bij vakantie hoort normaal gezien uit eten gaan. Deze keer is dat afhaal geworden, want ja we weten allemaal dat de horeca al maanden dicht is. En zicht op openstelling is er helaas nog niet echt. Voor veel ondernemers een zware dobber. Maar er zijn ook vele ondernemers die erg creatief zijn hebben wij gemerkt tijdens onze trip. En dat maakt afhalen erg leuk.
In Dordrecht zijn er veel restaurants die al altijd afhaal doen, dus die moeten in principe niet zoveel aanpassen. Veelal zijn dit restaurants die buitenlandse gerechten serveren. Zo hebben we Afrikaans en Surinaams geprobeerd. Dit van het restaurant Klein Afrika www.kleinafrika.nl en Rubyās Corner. www.rubyscorner.nl
In Uitgeest bestellen we bij restaurant Nadar. Via de website zien we wat er te bestellen is. Dit doen we telefonisch. Een vrolijke stem vraagt wat mag ik voor jullie maken deze avond? We bestellen sukade biefstuk. Dit is een iron beef steak. Heel zacht en precies goed gebakken. Dit samen met heerlijke ovenaardappeltjes en groentjes. Als toetje hebben we vier kleine dessertjes. Ook hier is de keuze lastig welke nu eigenlijk de lekkerste is. Dit restaurant was een van de weinige restaurants die bezorgen. Echt een service, want volgens ons moest de man zeker 10 km ervoor rijden en hij rekende hier niets voor. www.bistronadar.nl
In het elf steden dorpje Franeker is ons oog gevallen op Arjee Cuisine. Wat een topper was dat. Absoluut het lekkerste wat we gegeten hebben tijdens de vakantie. De eigenaar van Arjee Cuisine is in 2019 begonnen met hun bedrijf nadat hij vijf jaar geleden vanuit Syriƫ naar Nederland was gevlucht. Zijn vrouw en kind achtergelaten in Libanon waar ze al eerste heen gevlucht waren. Uiteindelijk `zijn ook de vrouw en kinderen naar Nederland kunnen komen en zijn ze dit mooie bedrijf begonnen met Syrisch eten. We nemen als hapje een Baba Ganoush. Dit is geroosterde aubergine met heerlijke kruiden en oliƫn. Hierbij krijgen we Syrisch brood. Erg lekker met een wijntje. Daarna hebben we nog Kabbesh en Frekeh. Kabbesh is heerlijk gerookte en gekruide kip met gele rijst. Frekeh is lams sparerib met witte rijst, tarwebolletjes en erwten. Ook dit is heerlijk gekruid. Als dessert hebben we nog drie kleine hapjes. Heel zoet en met honing en pistachenootjes. Dit bedrijf bood ook ontbijt aan en dat hebben we dan de volgende ochtend ook nog besteld. Nou dit was zoveel, we hebben er twee dagen van kunnen eten. www.arjeecuisine.com
Zo kon je in Lauwersoog bij de ākibbeling drive inā met je auto dus een versgebakken visje halen. En druk dat het daar was. Er stonden zeker 20 autoās in de rij. Gewoon mooi om de zien. Daar kan de MC Donalds nog van leren. www.vishandelsterkenburg.nl
Op Schiermonnikoog had het strandpaviljoen drankjes ToGo, maar ook een vriezer vol met heerlijke soepen om mee te nemen. Bij temperaturen van -2 heeft onze vissoep heerlijk gesmaakt bij terugkomst in de camper. www.demarlijn.com
In Borger was er de āRobin Hood Ribhouse drive thruā. Wat een feest was het daar. Een grote tent op de parking voor het restaurant. Aan het begin van de tent kon je bestellen. Daarna kon je door de tent die geheel in een eigen stijl met ridders, bomen en lichtjes en muziek gestyled was rijden. Aan het eind kon je betalen, nog een drankje To Go en je eten ophalen. De kaart was al even bijzonder. Zo hadden we een kwakzalversoep (pittige mosterdsoep met spekjes) en een soepketel (uiensoep) en vervolgens een Elenorās ribroast en een Much de Boogschutter. Ik kan jullie verzekeren, het was er smullen. www.robinhoodribhouse.nl
In Soest hebben we een Indische rijsttafel besteld. Voor de prijs moest je het zeker niet laten. Heerlijke authentieke smaken uit Indonesiƫ en dan voornamelijk Java. Maar ook dit was zoveel dat we er wederom twee dagen met twee personen een volledige maaltijd aan hadden. www.tokoanakjakarta.nl
En om de vakantie af te sluiten stonden we op camping de klein Abtshoeve in Oosterhout. Dit op aanbeveling van een vriend van ons. Mensen wat een service hier. Buitenom dat de camping en sanitair tiptop is hebben ze ook camping dining. Dit met een 3 gangen keuzemenu wat je kunt bestellen. Per gang wordt het eten aan je camper gebracht. Dit op echte borden. Luxe ten top vonden wij. www.dekleineabtshoeve.nl
Het blijkt dat ondernemers in deze veranderende tijd zichzelf ook aanpassen en daarmee ook hun bedrijf. Dit is mooi om te zien. Dit zijn in onze beleving ook de ondernemers die het gaan redden. Ze zetten nu iets bijzonders neer en velen zullen dit blijven doen.
Wij hebben genoten van alle leuke, lekkere en speciale gerechten en mogelijkheden die aangeboden worden.
Als je op pad gaat in eigen land, probeer dan eens een van deze restaurants.
Maak er iets moois van in 2021.
Comments