Indonesische kipsaté
- Zeeuwse Evenementen
- 5 apr 2020
- 1 minuten om te lezen
Afgelopen januari ben ik in Indonesië geweest en daar heb ik deze heerlijke saté gegeten. Maar het is super gemakkelijk om deze zelf te maken. Dit is een echte authentiek Indonesische marinade. Deze hemelse marinade kun je maken en bewaren en is geschikt voor kip en varkensvlees. Met dit recept krijg je een hemels sateetje dat je nooit meer vergeet. Geweldig nu het bijna zomer is.

Benodigheden 4 personen
500 gram kip of varkensvlees
250 ml ketjap manis 1 rode peper 2 limoenen 3 sjalotten 4 teentjes knoflook gember zout lepel bruine basterdsuiker 1 el olie
Snijd rode peper doormidden, verwijder zaadlijst en snipper heel fijn. Snipper sjalotten grof, hak knoflook fijn of pers, pers sap van de limoenen, rasp gember. Voeg ketjap manis toe. Roer alles door elkaar en breng het op smaak met wat basterdsuiker en zout. Indien de marinade te geconcentreerd smaakt kan deze iets verdunt worden met water.
Opmerkingen