top of page

Roergebakken Kip met Cashewnoten uit Thailand

Gai Pad Med Mamuang (Roergebakken Kip met Cashewnoten) van oorsprong Chinees. De Thai hebben het gerecht enkel op één plek gewijzigd: de oorspronkelijke pindanoten werden ingewisseld voor cashewnoten.

De volledige Thaise naam van het gerecht is “Gai Pad Med Mamuang Him Ma Paan”, maar in de volksmond wordt het Gaid Pad Med of Gai Pad Med Mamuang genoemd.


Het mooie aan dit heerlijke gerecht is dat het gemakkelijk te bereiden is en dat de ingrediënten overal ter wereld verkrijgbaar zijn.

Ingrediënten:

1-2 gedroogde rode chilipepers

1 eetlepel vissaus

2 eetlepels oestersaus

3 eetlepels kippen- of groentebouillon, of water

1/2 – 1 theelepel palmsuiker

4 eetlepels plantaardige olie

80 gram cashewnoten

4-5 tenen knoflook, fijngehakt

500 gram kipfilet, in dunne reepjes

halve rode paprika, in dunne reepjes

halve wortel, diagonaal in plakjes

1 kleine ui, in stukjes van 1 cm

2 lente-uitjes, in stukjes van 1 cm

versgemalen witte peper

Bereidingswijze voor 4 personen

Verwijder de stelen van de gedroogde chilipeper(s). Snijd de chilipeper(s) in stukjes van 1 centimeter, verwijder de zaadjes en gooi ze weg.

Meng de vissaus, oestersaus, bouillon en suiker in een kleine kom. Verhit de olie in een wok op matig vuur en roerbak de cashewnoten in 2 tot 3 minuten lichtbruin. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Verhit dezelfde olie opnieuw en roerbak de helft van de knoflook op matig vuur lichtbruin. Voeg de helft van de kipreepjes toe en roerbak ze 4 tot 5 minuten op hoog vuur, of tot ze gaar zijn. Haal ze uit de wok en herhaal met de rest van de knoflook en kip. Doe alle kip weer in de wok.

Voeg de paprika, wortel, kleine ui en het vissausmengsel toe en roerbak het geheel 1 tot 2 minuten. Breng zo nodig op smaak met zout en peper. Voeg de cashewnoten, chilipeper en lente-ui toe en schep alles goed om. Bestrooi met de versgemalen witte peper


Opmerkingen


bottom of page