Inspiratie is overal

Inspiratie. We hebben het allemaal nodig om iets te kunnen maken. Of dit nu een gerecht is, of een nieuw soort fiets, daar is inspiratie voor nodig. Voor een gerecht moet je inspiratie hebben om te weten hoe je het anders kunt maken dan anderen dat doen. Voor een nieuwe fiets heb je inspiratie nodig (naast de technische kennis) hoe je een bestaand concept kunt verbeteren zodat je doelgroep daar de voordelen van ziet.

Maar hoe kom je nu aan inspiratie? Dat is natuurlijk voor iedereen verschillend.


Natuur

Sommige mensen gaan de natuur in om inspiratie op te doen. Buiten zijn doet onze zintuigen anders prikkelen dan als we binnen blijven. We voelen de regen, zon of wind op onze huid. We zien bomen, blaadjes, water, vogels en nog meer aspecten die ervoor zorgen dat we de taken die we hebben even los kunnen laten. Daar zit ‘m natuurlijk het belangrijkste punt. Je stapt (even) uit de normale wereld die je hebt, om iets anders te doen. En juist dat kan datgene zijn waardoor je inspiratie krijgt. Door de manier waarop een vogel vliegt of waardoor het water door de rivier stroomt.


Andere mensen gaan mediteren of sporten. Ook dat helpt om buiten onze comfortzone te komen en de bestaande dingen om ons heen van een andere kant te bekijken. Waardoor we nieuwe inzichten en inspiratie krijgen.


Reizen

Weer anderen gaan reizen om de bestaande situatie totaal los te laten en nieuwe inspiratie op te doen. Zeeuwse Evenementen is er daar een van. Maar reizen is voor ons meer dan alleen loslaten, even iets anders. Het is ook een manier om naar een bijzondere manier te zoeken om kennis te maken met een nieuwe stad of omgeving. We zoeken dan ook vaak een (fiets)tocht uit om kennis te maken met de stad waar we zijn. Om op een andere manier kennis te maken met die stad, buiten de gebruikelijke toeristenbus om. Soms doen we dat op steps en in andere landen zijn er riksja’s. We zoeken vaak naar een andere manier van transporteren die wel eigen is aan dat land of die stad.Onze fietstocht in Lisabon met onze gidsen Ivo en Laura van Lisbonpoint.com


Daarnaast boeken we in veel gevallen een kookworkshop in die stad. Om door een local te horen en te merken hoe je met bepaalde ingrediënten omgaat en die omvormt tot een lokale specialiteit. Het uitproberen van lokale specialiteiten staat ook op ons reismenu. Uiteraard stellen we daar vaak vragen over aan de lokale kok. Hoe maak je het zodat het smaakt zoals het smaakt? Dáár halen wij onze inspiratie vandaan. We zien hoe het in een ander land gemaakt wordt en maken er thuis onze eigen versie van. Die dan wel weer eens in een van de buffetten of hapjespannen tot uiting komt.

We ervaren zelf de lokale vervoersmiddelen om te zien hoe wij dat met onze funvoertuigen kunnen toepassen, zodat jouw bedrijf een leuk team uitje heeft.


Hoe kom jij aan je inspiratie? Laat het ons weten.

Leef in ieder geval je mooiste leven.


Kookworkshop in Lisabon: Caldo Verde (soepje van aardappel/ui met chorizo en knoflook), Pasteis de bachelau (gedroogde en in zout gelegde kabeljauw met ui, ei, kleine aardappelchips en ei met gedroogde olijf ) en Sericaia ( custard met gestoomd eiwit en kaneel)

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven